Filmpje: Chocolade herfstbladeren

Vandaag heeft Kim Schmeink, winnares van een Samsung Galaxy Note II, een hele leuke tutorial voor jullie. Chocolade herfstbladeren! Nu de herfstbladeren volop te vinden zijn moeten we daar natuurlijk gebruik van maken, en dat is mogelijk door de bladeren te gebruiken als mal voor chocolade herfstbladeren. Het is niet zo moeilijk, maar wel prachtig om te zien én erg lekker. Het maakt een dessert in één klap culinair en Michelinster-waardig!

Het is Kim’s eerste tutorial ooit, dus ik vind dat ze het heel knap gedaan heeft. Enjoy!

[do action=”ytr”][/do]

Wat heb je nodig:

 • Verse herfstbladeren
 • Chocola
 • Een kwastje

Wanneer je chocolade bladeren klaar zijn staan ze geweldig als onderdeel van een dessert of als versiering op een cake of taart. Het maakt het écht af. Leuk voor wanneer je een beetje indruk wilt maken met je kookkunsten!

Dankjewel Kim voor de inspiratie!

Until next time,
Serena Verbon

 

How-to: pimp je basic blouse
Filmpje: Braided Headband

Comments

  altijd welkom!

  *

 1. SUper idee zeg!

 2. Gefeliciteerd! Al is het wel een beetje frustrerend dat dit ook mijn idee was! Maar ik kon het niet meer inzenden doordat internet eruit lag!

 3. Leuk gedaan!

 4. leuk!

 5. Erg leuke tutorial, die ga ik zeker es namaken! :D

 6. Oh superleuk! Deze ga ik zeker eens proberen! :)

 7. haha ”niet giftige bladeren” wtf moet je ze eten dan?

 8. Ziet er heel leuk uit! Dit wil ik zeker een keertje proberen.

 9. Goeie tutorial, goed en lekker idee!

 10. Wauw, héél gaaf!

 11. Leeeeuk!

 12. supervet! je kan het ook met muntbladeren doen, die eet je dan gewoon op ;)

 13. Hey Kim, superleuk idee zeg!
  Ik had een vraagje, hoelang deed je de bladeren in de koelkast?
  Groetjes

  • He goede vraag! Ik had ze eerst er maar een uurtje in gedaan, maar dat was te kort. Ik zou ze voor de zekerheid ongeveer 3 uur laten staan, dat is meer dan genoeg!

 14. waaauw wat een superideetje! zou hier echt nooit zijn opgekomen! 3echt heel erg leuk, dit zou ik wel eens zelf willen proberen:)

 15. Wat een leuk idee zeg! Maakt het helemaal aantrekkelijk om een dessert te eten :)

 16. Suuuuperleuk idee! Wat een terechte winnares :D

 17. Wat een supergaaf idee!
  Ik had weleens foto’s gezien van chocoladebladeren en zat ook hieraan te denken, maar nooit gedacht dat het ook echt zou werken, ik dacht als ik dat probeer mislukt het vast meteen haha! Nu ik zie dat het dus wel degelijk mogelijk is, ga ik het misschien ook maar een keer proberen! :)

 18. oooh waow! supervet! :D

 19. OMG, wat gaaf! Dit ga ik echt een keer proberen :D

 20. Ziet er superleuk uit! En ook niet zo moeilijk om te maken inderdaad. (:

 21. Superleuk! Ik dacht dat het echte bladeren waren!

 22. Super leuk! Maar hoe weet je of de bladeren giftig zijn?

 23. Leuk!

 24. Omg die ga ik maken!! Kan ze vaker turorials doenn?

 25. Heel erg leuk! Ik ben weer verantwoordelijk voor het dessert met kerstmis en ik denk dat ik dit ga gebruiken!

 26. Supertof idee! En een heel leuk filmpje ! :)

 27. Waaauw super!

  Maar is het echt echt hygienisch?
  Naaah who cares het is chocolaaaaa <3

 28. Wauw, wat een leuk idee! Eerst dacht ik dat je de bladeren ook op ging eten, dus ik dacht hûh?!

 29. wat geweldig idee. ik ga eens proberen. superleuk

 30. Superleuk! xx

 31. Wat een superleuke tutorial! Ik had als kind een kookboekje waar ook een chocoladebladerenrecept in stond en ik vond het er altijd erg magisch uitzien. Helaas is het er nooit van gekomen om het te maken; misschien nu wel (:

 32. Prettybeautyland says:

  Oooh super cool!

 33. Wat een leuk idee :D x

 34. Super gaaf! ga ik proberen! Bedankt!

 35. Ga ik echt 1x proberen! Superleuk!

 36. Oh dat ziet er werkelijkwaar prachtig uit! :)

 37. Nog even een tip: Tempereer de chocolade voor je de blaadjes ermee insmeert. Zo krijg je mooie glanzende, harde chocolade, die ook echt “krakt” als je bijt. Op internet is heel makkelijk te vinden hoe dit moet, en het maakt de chocolade 10x lekkerder en mooier!

 38. Woow, hoe COOL is dit??? Zij heeft die galaxy zeker verdiend hoor!

 39. Prachtige tutorial geniaal idee. Ipv een gewoon blaadje kun je het ook decoreren met een muntblaadje. Ontzettend leuk idee dit.

 40. Wauw! Die ga ik zeker onthouden! Is wat voor kerstdiner!!

 41. Super leuk effect!

 42. Hoe cool is dit?! Wauw, echt een geweldig idee, ik weet al wie het toetje gaat maken met kerst, it’s mee!

 43. Dit is zoo leuk, heb het zelf ook heel vaak al gemaakt. Smeer de chocolade wel op de gladde kant van het blaadje, dan is het er makkelijker af t trekken

 44. Wauw wat een superidee!

 45. Wauw Kim! Wat creatief en gaaf! Daar ga je inderdaad de gasten steil van achterover gaan! Tenminste .. ik wel in ieder geval haha! Ik zou echt denken: “HOE!!!???” haha! Maar je hebt je geheim gedeeld, dan ga ik lekker oefenen!

 46. Ahh echt heel erg gaaf! Dit wil ik zeker eens proberen, had ’t nog nooit gezien en vind het een heel leuk idee :D.

 47. ziet er superleuk uit!

 48. Wauw, het staat inderdaad super mooi! En zo makkelijk!

 49. Wat onwijs leuk en creatief gedaan, zeg!