Filmpje: (Budget) koken met Serena #3

Al eerder liet ik jullie filmpjes zien waarin ik jullie een lekkere en gezonde maaltijd voorschotel voor onder de €3 (zie veggie bamisoep en saté ajam). Wat ooit begon als een challenge is nu een terugkerend item op Beautylab geworden; budgetkoken met Serena. Ook vandaag heb ik weer een lekkere maaltijd voor jullie bedacht: vegetarische ravioli met gegrilde groenten. Dit gerecht is vega friendly en kostte slechts €2,50 in totaal. Hier kun je zo’n 2 tot 3 personen mee voeden. Lekker budget dus!

Wat heb je nodig?

  • Ravioli €1,00 (Lidl)
  • Kookroom €0,50 (Lidl)
  • Aubergine €0,50 (groenteboer/markt)
  • Courgette €0,50 (groenteboer/markt)
  • Olijfolie
  • Citroensap
  • Peper en zout
[do action=”ytr”][/do]

Variatietip
Bij de Lidl verkopen ze verschillende soorten ravioli, ook ravioli gevuld met serranoham of ander vlees. Het hoeft dus niet per se vega. Ben je niet zo dol op courgette en/of aubergine, probeer dan eens tomaatjes, teentje knoflook erbij, misschien stukjes kipfilet.

Budgettip
Een tip is in elk geval om een groenteboer of marktkraam bij jou in de buurt te vinden die goedkope groente verkoopt. Hier in Houten heeft groenteboer Peter Ultee zijn aanbiedingen uitgestald. Soms heb je goedkope courgettes, dan heb je weer 3 komkommers voor €0,50 en soms weer goedkoop fruit. Wanneer je budget moet koken/leven is het slim om op dit soort aanbiedingen te letten!

Voor deze heerlijke maaltijd was ik slechts €2,50 kwijt en wij konden er thuis met 3 personen van eten. De ravioli vult enorm, dus het was echt meer dan genoeg. Ik vond het lekker dat de saus zo neutraal was, gewoon room en that’s it. Hierdoor kwamen de smaken van de gegrilde groenten extra goed tot uiting en proefde je af en toe de lekkere maar subtiele frisse smaak van citroen. Een erg lekkere pasta, puur en gezond, voor een klein prijsje.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

83 Reacties

  1. renoeka
    23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Ziet er lekker uitt zeg

  2. larissa
    23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Dat ziet er onwijs lekker uit! En handig voor als je niet veel geld hebt, maar toch iets lekkers maken wilt 🙂

  3. 23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    OHMYGOD WAT EEN MOOIE KEUKEN!!! ♥

  4. 23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    De keuken van je ouders,wow. Ik krijg al honger en zin om te koken als ik de keuken zie. Terwijl ik in mijn mini flatje liever tosti’s maak 😉

  5. 23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    mag ik je ook challengen om een budget koken filmpje op te nemen met zowel een hoofdgerecht als toetje voor onder de drie euro? (ik denk dat het super moeilijk is maar het lijkt me ontzettend gaaf als je iets kan vinden)

  6. 23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Ziet er lekker uit en budget proof 🙂

  7. 23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Lekker recept! Bij aubergines/courgettes zijn Italiaanse kruiden altijd lekker of verse peterselie of munt, voor degenen die iets minder op hun budget hoeven te letten.

  8. 23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Dat ziet er echt heerlijk uit! 🙂

  9. Laura*
    23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Dat klinkt lekker!
    Helaas heb ik glutenallergie en kan ik geen pasta eten en heb ik ook geen over/grillpan 🙂

  10. 23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Ziet er goed uit! Ik vind deze rubriek echt super leuk, ben benieuwd naar je volgende maaltijd!

  11. Meer
    23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Mijn hemel was elke keer bang dat je je vinger eraf ging snijden 😛 Recept ga ik zeker eens proberen!

  12. Renee
    23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Ik ben zooo verliefd op de keuken van je ouders! Man oh man. Ik vind de keuken echt het belangrijkste in een huis. Wij hebben zelf een grote tafel in de keuken en zitten daar altijd, veel vaker dan op de bank. En die boretti oven..!

  13. Nina
    23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Oke, het is duidelijk wat ik vanavond ga eten!

    Trouwens, Serena, mag ik jou uitdagen voor iets? Mijn favoriete scheerolie, Williams, gaat uit de winkel. In heel Limburg is hij niet meer te krijgen, en om er nu ver voor te gaan reizen, dat gaat me iets te ver. Op scheerschuim reageer ik heel slecht, het lijkt wel een allergische reactie, aangezien ik altijd jeukende bultjes krijg na het gebruik ervan.
    Denk jij, dat je met je achtergrond als farmaceutisch analist, een DIY zou kunnen maken voor scheerolie? Ik heb al andere merken gebruikt maar geen enkele olie kan die van Williams evenaren.

    Liefs, Nina

    • 23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

      ik gebruik zelf altijd gewoon een beetje zonnebloem of olijfolie. werkt voor mij prima, maar ik weet niet of dit de olie die jij bedoeld evenaart. die heb ik nog nooit geprobeerd.

    • Serena
      Auteur
      23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

      mail me de ingredientenlijst even door svp!

  14. Rosaleentje
    23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Leuk gerecht heb je gemaakt, makkelijk en toch vult het 😉

  15. lisanne
    23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    je gooit er wel erg veel zout en peper over heen..
    dat is nou niet echt gezond he

    • Serena
      Auteur
      23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

      Zout en peper naar smaak, als jij gezonder wilt doen dan minder toevoegen 😉

  16. 23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Dat ziet er heerlijk uit, en dat voor zo’n klein prijsje!

  17. Mirjam
    23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Wat hebben jouw ouders een geweldige keuken en die ovens, omg! Mijn droomkeuken! En een heerlijk recept! Echt heel Mirjam is dat, hihi

    • Serena
      Auteur
      23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

      Echt he? Daarom neem ik de filmpjes ook liever bij mijn ouders op. Ze hebben echt een droomkeuken en er komt lekker veel licht binnen overdag.

      • Mara
        23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

        Wij hebben hier ook zo’n heerlijke falcon oven, maar dan zonder raampjes.
        Maar het werkt zó fijn, ik denk niet dat ik aan een normale oven ga wennen als ik ooit op mezelf ga haha.

  18. hannah
    23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Echt super leuk, lijkt me echt lekker! 🙂
    Ik houd echt van vegetarisch eten dus dat is echt top!

  19. 23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Ik ben gek op ravioli, aubergine, courgette en room- waarom heb ik dit niet bedacht:)?

  20. 23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    lekker ! hou van courgettes !

  21. R
    23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Ik als beginnend student (yess al 3 weken) moet nu natuurlijk ook voor mezelf koken, superleuke filmpjes Serena! Hier heb ik echt wat aan! M’n bankrekening is lekker studentikoos met de stufi die nog op eind oktober op zich laat wachten, dus zijn deze recepten meer dan welkom!

  22. 23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Heerlijk ziet dit er uit!

  23. xMarteee
    23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Heel leuk filmpje weer Serena, ik hou wel van koken dus ik hoop dat je meer van zo’n filmpjes blijft posten!
    xx

  24. 23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Nice maar idd, courgette en aubergine zijn niet echt budget te noemen. Alleen in bepaalde periodes (zoals nu, net na de zomer) moet iedereen van die dingen af en gaan ze in de aanbieding.

    • Serena
      Auteur
      23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

      Ik denk dat je elk seizoen wel groenten hebt die goedkoper zijn, het is de truc om daar dan juist gerechten mee te verzinnen! Je kan makkelijk het hele jaar door budget koken.

  25. 23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    op hoeveel graden moet je het voorverwarmen?

    • Serena
      Auteur
      23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

      Bedoel je de oven voor het grillen? Ik zou graadje of 250 doen, groente erin schuiven, verlagen naar 200. Maar het verschilt per oven, blijf het altijd in de gaten houden want voor je het weet zijn ze verbrand!

  26. 23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    ohh dit ziet er heerlijk uit! Al vraag ik me af of het wel genoeg vult. Misschien zorgt de ravioli ervoor, dat kan. Leuk en creatief verzonnen, handig voor alle arme studenten die op zichzelf wonen en toch gezond willen eten 🙂

    • Serena
      Auteur
      23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

      Geloof me, het vult als een baksteen!

  27. Tessa
    23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Hmm, ik ben gek op gerechten met courgette, vooral gegrild. Deze ga ik overwegen!

  28. 23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Leuk, Sereen! Ik vind je recepten altijd erg leuk en smakelijk, en dat ze budget zijn is al helemaal goed. Zelf ben ik ook dol op aubergine en courgette, dit is zeker iets wat ik een keer voor mezelf wil maken als ik alleen thuis ben.

  29. debora
    23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Ik moet om de zondag koken thuis, dus ik weet nu al welk recept er volgende keer op het menu staat ! 🙂
    leuk recept, moet je vaker doen, koken met Serena !

  30. 23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    `Dit ziet er echt heerlijk uit! Ik hoop echt dat je mee van deze budget artikelen maakt over eten! 🙂

  31. Annika
    23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    lekker 🙂

  32. 23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Vind dit een erg leuke rubriek! Thanks for sharing, dit ziet er erg lekker uit.

  33. Mara
    23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Oh, ik ben zó dol op gegrilde courgette, met een beetje fleur de sel (soort zout) is het nog lekkerder.
    Ik zou alleen de room achterwege laten, ik ben meer van de pure smaken, en de substantie van sausjes vind ik meestal wat eh tja, viezig.
    Maar dit lijkt me wel ontzettend lekker, ik doe het meestal met tagliatelle.

  34. Dino
    23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Haha, wat is er gebeurd met pannen afgieten zonder vergiet anders ben je nep :P? Leuk filmpje, zeer handig voor een alleenwonende student

    • Serena
      Auteur
      23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

      HAHAHA! Dat was ik vergeten. Volgende keer weer zonder vergiet 😀

  35. 23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Ziet er lekker uit! Waar zit die groenteboer precies? Ik woon ook in Houten maar ik heb echt geen idee over welke groenteboer je het hebt 😉

    • Serena
      Auteur
      23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

      Peter Ultee? Vershof.

  36. Rhonda
    23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Ik hoop dat je dit nog heel lang terug laat komen. Ik vind dit zo leuk! Sowieso omdat het leuke recepten zijn die ik eens uit kan proberen en als ik of mijn vriend het dan niet lust no worries want het kostte niet zoveel! Super leuk dit Serena en ook heel erg knap dat je hier op komt. Ik heb zelf erg vaak naar budget maaltijden gezocht aangezien wij niet super veel geld hebben, maar ik kwam dan al gauw op maaltijden die 8 á 10 euro kosten. Dat kon ik persoonlijk niet echt budget noemen. Maar de recepten die jij plaatst zijn dat in mijn optiek zeer zeker wel (komop maar 3 euro?!) en ook nog eens voor mijn gevoel gezond. Niet dat je een week lang op macaroni zit te kauwen waar alleen gehakt en spekjes in zitten.

  37. Sara
    23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Me too: low carb, dus dat wordt alleen de groente! Ook lekker, toch?

  38. Marjan
    23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Ik ben echt fan van de markt betreffende groente en fruit. Ook altijd wel aanbiedingen te vinden. Gisteren nog een flinke zak bieten gescoord voor 1e en ook een zak met 6 paprika’s voor dat bedrag. Fijn.

  39. 23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Ik ben dol op all kinda pasta, dus dit gaat er ook zéker in! Ook leuk met die gegrilde groenten erbij, en uiteraard met dat basilicum blaadje. Ja, dit is zeker een recept wat ik ga proberen!
    (Ik heb al veel recepten van jou uitgeprobeerd trouwens, ze zijn DOL thuis op jouw Tortellini recept waar je ook een keer een video van hebt gemaakt hihi!)

  40. 23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Hmmmmm, ziet er zalig uit! We zijn hier allemaal dol op ravioli dus dit komt zeker een keertje op tafel te staan. Nom nom nom. 😀

  41. 23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Ik moet de tip van de groenteboer even onthouden!
    Ik vind het echt fijn dat er tegenwoordig zo veel vegetarisch wordt gekookt. Ook als ik vegetarisch voor vriendinnen kook krijg ik nooit opmerkingen en smaakt het ze meestal prima 🙂 Als het budget is, is het vaak al helenaal goed. Leuk filmpje serena!

  42. 23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    ziet er heerlijk uit!

  43. sunamila
    23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    amai,je kan goed koken en lekker en mooi en snel.
    jammie maar ik zit op een lowcarb dieet.

  44. 23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Ziet er heerlijk uit! Gegrilde groentes zijn echt lekker, vooral courgette en aubergine doen het goed. Wat ook lekker is is een beetje tomatensaus, uitjes, knoflookpoeder en peper en zout erover te doen en dan te grillen. Heerlijk is dat.
    Ravioli vind ik ook lekker, maar dan zonder kaas haha! Geef mij maar een champignon of spinazievulling (of word het dan tortellini? of zo :p) 2,50 is weer lekker budget. Leuk filmpje en recept Sereen! Haha, je blijft het goed doen. En óók nog een lekker. By the way, ik ben dollll op die vierkante borden van jou! Staat mooi culinair. <3

  45. Michelle
    23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Ziet er lekker uit!
    In het filmpje zeg je dat je de courgette in kwart stukjes snijdt, maar je hebt het dan over de aubergine! 😛

  46. 23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Hele goede rubriek. Helaas mag ik geen room. Misschien een tip, bij de hema kan je in hrt restaurant lasagna kopen voor drie euro. Handig voor als je binnen budget wil blijven.

    • Rhonda
      23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

      Ik wist niet dat je daar eten voor ‘to go’ kon bestellen. Of kan dit alleen in bepaalde HEMA’s?

      • 23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

        sommige hema’s met een uitgebreid restaurant hebben het wel, wat kleinere hema’s hebben het niet, maar dezelfde lasagna is ook voorverpakt in het koelvak bij de hema te vinden. die hebben de meeste hema’s wel.

        • Fenna
          27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

          En die voorverpakte kost de helft, maar €1,50! Helemaal budget dus en ik vind t erg lekkere lasagne (in vergelijking met de meeste kant-en-klare lasagnes). En het is echt precies dezelfde als die in het restaurant.

  47. Maryam
    23 september 2012 / zondag, 23 september 2012

    Looks like yummm!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *