essence get picture ready! review

Hee, het is niet erg als je niet 100% perfect op de foto staat, er zijn altijd nog filters om de boel een beetje op te kalefateren. Of… gebruik de producten uit de nieuwe ‘get picture ready’ lijn van essence, waarmee je selfies gegarandeerd een succes zullen zijn! Of nou ja, dat is wat deze producten beloven.

essence get picture ready - 3 Het pore refining powder maakt de huid egaal, mat en stralend, en met het contouring palette kun je je gezicht shapen tot perfectie. Ik was erg benieuwd naar deze nieuwe budget beauties, dus vandaag laat ik ze uitgebreid aan je zien. Elk voor- en najaar voegt essence nieuwe producten toe aan hun vaste assortiment en deze producten zijn hier onderdeel van.

Pore refining powder

essence get picture ready - 1 essence get picture ready - 8 Het pore refining powder heet 10 – selfie finish en het is een hele zachtroze, bijna peachy kleur. Deze kleur wordt echter zo goed als doorzichtig op de huid en volgens essence past de kleur zich aan aan elke huidkleur. Ik heb hier mijn twijfels over, maar daar kom ik later op terug. Dit compacte poeder heeft een leuk printje en voelt heel zacht en fijn aan op de huid. Tijdens het aanbrengen moet ik zeggen dat het poeder wel wat verstuift in de pan, maar als je de kwast er als ware in ‘dept’ dan gaat het goed en valt er prima mee te werken.

essence get picture ready - 7 Het poeder breng ik aan over mijn foundation met een grote gezichtskwast. Eventueel zou je het poeder ook los kunnen aanbrengen, bijvoorbeeld op de dagen dat je geen zin hebt in foundation (of omdat je nu eenmaal geen foundation draagt). Wat het poeder doet is je huid matteren en egaliseren. Het werkt zich in je huid waardoor (vergrote) poriën en fijne lijntjes vervagen. Ook heeft het poeder een hele subtiele lichtreflectie, waardoor je huid er ook meteen wat helderder en frisser uit zal zien. Dat zijn nogal wat beloftes, dus ik was benieuwd of dit poeder alles waar kon maken.

voor en na En wow, ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben. Het verschil is slechts heel subtiel, maar toch moet ik zeggen dat mijn huid er rechts een fractie matter, maar zeker egaler uitziet. En ook ziet mijn huid er wat stralender en frisser uit! Ook wat lichter, dus de vraag is of dit poeder écht voor alle huidtypen geschikt is. Ben je een stukje donkerder dan ik dan ben ik bang dat dit poeder toch voor een wat grijzige gloed kan gaan zorgen.

Maar, het effect op mijn huid vind ik zo erg mooi. Het is inderdaad net alsof er een subtiel Instagram-filtertje over mijn huid is gelegd, maar dan met het pore refining poeder.

Contouring palette

essence get picture ready - 2 essence get picture ready - 5 Shapen en contouren is nog steeds helemaal hip & happening, dus geen wonder dat er nog steeds veel producten op de markt komen die kunnen zorgen voor strakkere, geperfectioneerde gezichtsvormen. Er wordt tegenwoordig veel geshaped met concealers en potloodjes, maar persoonlijk vind ik poeder het meest subtiel en laagdrempelig om nét even iets meer vorm aan je gezicht te geven. Ik was dan ook erg blij en benieuwd naar dit budgetproof contouring palette, genaamd 10 – get in shape.

essence get picture ready - 6 Het palette bestaat uit 3 kleuren; een ivoorkleurig poeder als highlighter, een zachte caramelkleur en een sandelhoutkleurig poeder. Alle poeders zijn erg zacht en fijntjes en hebben een matte finish met een zeer subtiele verhelderende glow (vergelijkbaar met het pore refining powder, maar dan subtieler).

Hieronder heb ik alleen het lichtste en donkerste poeder gebruikt. Het donkere poeder langs mijn haar- en kaaklijn, de contouren van mijn neus en onder mijn jukbeenderen. Het lichte poeder op mijn jukbeen en het midden van mijn neus.

essence get picture ready review_ - 1 Oei, zo lijkt de streep wel erg ‘hard’ en oranje, maar in real life zag het er echt niet zo uit. Hier kun je wel goed zien dat deze poeders niet koel zijn van ondertoon, maar warm. Ik heb wel eens geshaped met koele, matte poeders en dat was echt geen porum, het leek wel paars op mijn huid. Maar als je een koele ondertoon in je huid hebt zouden deze poeders wel eens te warm kunnen zijn voor jou.

essence get picture ready review_ - 2 Het poeder is lekker zacht en laat zich goed blenden in de huid. De middelste bruine kleur is exact mijn huidkleur, maar de donkere kleur is qua kleur precies goed voor mij. Ben je lichter dan ik, dan kun je de middelste kleur gebruiken. Of je mengt beide kleuren tot de perfecte kleur passend bij jouw huidkleur. De pigmentatie van de poeders vind ik erg goed en er valt gemakkelijk mee te werken. Het lichte poeder zorgt voor een natuurlijke, subtiele higlight en hier kun je eventueel nog een wat sterkere, metallic-achtige highlighter over aan brengen.

essence contouring palette voor en na Hier kun je het verschil goed zien. Rechts lijkt mijn gezicht veel slanker en ‘spreekt’ het iets meer. Het shapen zorgt meteen voor wat meer kleur, leven en ‘vorm’ in je gezicht. Al met al ben ik ook over dit contouring kitje goed te spreken. Het resultaat is erg mooi en natuurlijk.

essence get picture ready - 3Ik ben blij met de toevoeging van deze nieuwe producten aan het vaste essence assortiment! Het zijn echt van die producten die gemakkelijk zijn om te gebruiken, maar waarmee je net dat kleine beetje verschil kunt maken in je looks. Het pore refining powder is een mooi alternatief op alle duurdere, vergelijkbare poeders die er zijn (Guerlain météorites, Hourglass Ambient Lighting Powder) en ik ga dit product zeker blijven gebruiken. Het matteert, egaliseert en verfrist mijn huid en vormt een prachtige basis voor de rest van mijn make-up.

Het contouring palette vind ik ook erg mooi, maar ik gebruik vooral het donkere, matte poeder. Het matte lichte poeder als highlight is mijn namelijk te subtiel, ik heb liever iets meer glans want ik ben dol op hele sterke highlighters. Omdat ik al een goede matte bronzer heb om mee te shapen, zal ik dit kitje er niet snel bijpakken, maar mocht je nog geen matte bronzers hebben en juist houden van een subtiele highlight en contour, dan is dit kitje zeker iets voor jou.

essence get picture ready - 4prijs en verkrijgbaarheid;
essence get picture ready pore refining powder €2,99

essence get picture ready contouring palette €3,99

De nieuwe essence producten stromen langzaam de winkels binnen. In sommige filialen ligt alles er al, in sommige moet het nog komen. Via kruidvat.nl zijn de bovenstaande producten in elk geval al online te bestellen.

Wat vinden jullie van het pore refining powder en het contouring palette? Zijn deze producten iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Dylon Dye Battle | Slaapkamer upgrade
Nieuwe essence & Catrice producten najaar 2016

Comments

  altijd welkom!

  *

 1. Meisjemetdeiphoneinhaarhand says:

  Bij mij is de contourkleur heel erg vlekkerig, jammer. Je was er zo enthousiast over. :(

 2. Ooh dat pore refining poeder ziet er de moeite uit, ook is mijn bronzer bijna op, dus wil wel eens voor het contouring setje gaan kijken!

 3. Ziet er beide wel goed uit :) En dat voor essence! Zelf gebruik ik dit soort producten niet echt, maar je ziet wel degelijk goed verschil op de foto’s.

 4. Het lijken mij beide hele leuke en fijne producten!

 5. Mooie producten! Al ben ik zelf niet zo fan van contouren ;) De poeder zou ik wel proberen

 6. Ben benieuwd naar de Nieuwe collectie, hier ligt nog niet veel in de winkel…. Poeder ga ik absoluut proberen! Prachtig effect

 7. Dat poeder ziet er top uit! Daar ga ik zeker even naar kijken.

  MUA heeft ook een topper trouwens.
  ‘Mua Pixel Perfect Multi-Blush’ in lichtroze, is een blush maar gebruik ik als gezichtspoeder omdat hij op die Guerlain meteoriets lijkt.

 8. Ziet er wel fijn uit. Dat word weer even langs Kruitvat deze week :-)

 9. Mooie producten, maar ik ben vooral benieuwd naar de poeder :)

 10. Wauw wat een mooi resultaat! Wat voor lipstick draag je op de na contouring foto? Staat je heel mooi.

 11. Wat fijn dat er een alternatief is voor de hourglass producten! Vaak ziet poeder er bij mij nogal “poederig” uit op mn gezicht maar dan toch dit eens proberen.

  Ik vind de contouring producten wel ergmoranje, die skip ik.daar gebruik ik nu bobby brown shimmer bricks voor die ik misschien wel ga vervangen door jouw eigen bronzer palette ;)

 12. Ziet er goed uit allemaal!

 13. Supermooie look! Welke lipstick draag je? Staat je fantastisch!

 14. Bo van Leeuwen says:

  Hoe zit het dan als je een avondje uit bent geweest? Is je gezicht dan nog mat of glim je dan heel erg? Ik heb ook verschillende ‘matterende’ poeders van catrice en essence geprobeerd maar op de een of andere manier zie ik er dan na een halfuurtje al uit als een discobal!

 15. Ziet er prima uit. Maar ik denk dat de contourkit al snel te donker is voor veel meiden. En te warm.

 16. Leuk review. En inderdaad een mooi subtiel verschil. En de prijsjes zijn altijd leuk om mee te experimenteren natuurlijk. Liefs soraya

 17. Wat een super mooie review en leuke resultaten!

 18. die poeder lijkt me wel wat :D

 19. Die poeder ga ik zeker een keer proberen!

  x

 20. Mooie foto’s en fijne review! Zelf ben ik op de een of andere manier niet zo van het contouren.. (kan niet hè in deze tijd haha) Misschien toch maar ’s vaker proberen en oefenen ;)

 21. Wat een fijne review, je hebt me enthousiast gemaakt. Hoewel ik sinds kort een nieuw contour palette heb zou ik deze ook dolgraag aan mijn stash willen toevoegen hihi.

 22. Dit ziet er echt niet mis uit, mooie contour!

 23. Dat contour palette ziet er wel prima uit, maar vooral dat pore refining powder ben ik heel benieuwd naar. Sterker nog, die ga ik halen, dat wil ik proberen :D

 24. Oh wat een leuke, nieuwe producten. Ik ben nu erg benieuwd naar de pore refining powder!

 25. Heerlijke prijzen he :) the pore refining powder ziet er prettig uit!

 26. De pore refining powder lijkt me erg fijn!

 27. Ik vind vooral het poeder erg mooi zeg!

 28. Ziet er goed uit! En ik vind dat je shape soms wel wat aanweziger mag zijn dan normaal.

 29. Aan de foto’s te zien, is het contouring palette echt een plaatje! De kleuren passen goed bij je teint en het ziet er mooi uitgeblend uit :). De poeder vind ik zelf een beetje wit uitslaan, maar dan ga ik natuurlijk alleen af op de foto’s :). Ben benieuwd naar je tekst straks!

 30. No panic! Foto’s zeggen ook genoeg en jou before and after foto’s ook!

 31. Hihi, ik vind dat deze review erg aansluit bij de naam van deze lijn: ‘get picture ready’ –> en dan alleen foto’s plaatsen, hahahahahaha.

 32. Je hebt denk ik een foutje gemaakt!
  Ik vind het roze beautylab logo trouwens wel erg leuk :)

 33. Hoop dat er iets is misgegaan want zo met alleen foto’s is niks.

 34. Oei, ik denk dat er iets is misgegaan?

 35. Ehm ik weet niet of het hoort zo zonder tekst? :-) Ik vind de poeder wel mooi! En leuke budget optie zo’n contour paletje!

 36. Duidelijke review! Toch ben ik niet zo’n enorme fan van het nieuwe concept van alleen maar foto’s :( een stukje tekst erbij maakt het wat persoonlijker en gezelliger

 37. Ik was vooral heel erg benieuwd naar de poeder, ik vind het subtiele effect echt ontzettend mooi. Het contour palette ziet er ook goed uit, maar ik heb inmiddels al zoveel contour palettes dat ik voorlopig wel even zoet ben hahah. Lfs

 38. Oké, dat is even anders.. een review met alleen maar foto’s. Ik vind het contouring palette een mooie, geeft een mooi effect zeg.