Chanel spring 2013 makeup collection

Buiten sneeuwt het grote vlokken, maar ik zit lekker warm op de bank en ik houd met juist met hele zonnige zaken bezig. Voor mij liggen namelijk een aantal producten uit de nieuwe voorjaarslijn van Chanel die vanaf vandaag in de winkels te koop zal zijn.

Deze lente heeft Chanel zich laten inspireren door de elegantie van natuurlijke tinten. Zacht, vrouwelijk, zuiver en stralend. Beige en bruine tinten worden afgewisseld met wat diepere, warmrode kleuren en het frissere koraal en roze. De nieuwe voorjaarscollectie is fris, natuurlijk, elegant en typisch Chanel. En weer eens wat anders dan de geijkte pastelkleuren die we vaak terugzien bij lente collecties.

Deze collectie is erg compleet en bevat nieuwe kleuren die in het vaste assortiment zullen blijven en kleuren die als limited edition worden uitgebracht. Hieronder review ik de producten die Chanel mij een aantal weken terug heeft toegestuurd.

Creation Exclusive – poudre signée de ChanelDe absolute musthave van elke nieuwe collectie is uiteraard de ‘creation exclusive’. Voor deze collectie is dat een schitterend vormgegeven highlighter met een zachte verhelderende glans. De highlighter zit in een fluwelen zakje met bijgeleverde applicator. De print is zeer gedetailleerd en echt een lust voor het oog! Je zou het product bijna niet durven te gebruiken. Prijs €55,- (limited edition).

Rouge Allure en Rouge Allure Velvet
Deze lentecollectie bevat sprankelend frisse kleuren voor op de lippen! Rouge Allure is een goed gepigmenteerde lipstick met een subtiele glans en Rouge Allure Velvet is een lipstick met een intense matte finish. Van links naar rechts zien we hierboven: La Favorite, Fantastique en Captivante. Prijs per stuk €32,-

 • La Favorite – dit is een Rouge Allure Velvet lipstick, zoals je kunt zien aan de mooie intense matte finish. De kleur is helder koraalrood en staat lekker fris!
 • Fantastique – dit is een Rouge Allure lipstick in een zachte, lichtroze kleur met een koele ondertoon. Erg mooi bij naturel en taupe-kleurige eyelooks.
 • Captivante – dit is een Rouge Allure lipstick in een warme, oranjerode/bruine kleur. Het staat heel natuurlijk, maar toch zie je duidelijk dat ik lipstick draag. Een chic kleurtje! Dit is een limited edition.

Hieronder draag ik La Favorite:
Hieronder draag ik Fantastique:
En hieronder draag ik Captivante:

Stylo Yeux Waterproof

Deze waterproof oogpotloden van Chanel zijn fantastisch! Ik heb er namelijk al een paar in mijn stash zitten en ze blijven erg goed op hun plaats zitten, lopen niet uit, zijn inderdaad waterproof en brengen lekker creamy en intens aan. Deze kleur, Santal, is erg mooi en warm. De kleur is brons met een koperen ondertoon. Prachtig bij elke oogkleur, maar laat vooral lichte ogen knallen! Prijs €23,50.

Hieronder combineer ik dit oogpotlood met een zwart oogpotlood van Chanel (noir intense) en het Chanel oogschaduwquad ‘tentation cuivrée’
De warme bronzekleur van Santal haalt de warme kleur uit mijn bruine ogen helemaal op. Het lijkt bijna alsof er een mahoniekleurige glans in mijn ogen ligt. Een prachtige kleur in combinatie met natuurlijke bruine, beige en taupekleuren.

Le Crayon Levres
Ik gebruik het zelf te weinig, lippotloden, en dat terwijl ze lipstick zo veel langer laten zitten. Deze lippotloden van Chanel zijn ideaal, niet alleen zit er een bijbehorende puntenslijper bij, het uiteinde bevat een fijn penseeltje waarmee je eventuele lipstick of -gloss precies mee kunt aanbrengen.

Deze kleur Palissandre is schitterend! Het is een donkere, diepe berrykleur met een bruine ondertoon. Heel mysterieus en chic. Lippotloden zijn over het algemeen wat droger, maar deze potloden van Chanel zijn toch nog behoorlijk hydraterend voor de lippen. Je kunt daarom best alleen het potlood aanbrengen op je lippen, zonder laagje eroverheen. Je moet wel durven om met deze kleur rond te lopen, maar dan steel je ook geheid de show! Prijs €22,-

Hieronder draag ik Palissandre:
Hieronder swatches van het oogpotlood ‘Santal’ (onder) en het lippotlood ‘Palissandre’ (boven):

 Le Vernis

Na twee laagjes geeft deze nagellak een dekkend resultaat, de kleur Accessoire dekt zelfs al na één laag. Emprise is zacht en lieflijk en de perfecte creamy nudekleur. Fracas is fruitig frambozenroze en zeker ook voor de zomer erg leuk. Bij Accessoire denk ik meer aan een herfs/winterkleurtje, maar desondanks vind ik de kleur erg mooi. Volgens mij is dit de populaire kleur ‘oxblood’, weer net een slag donkerder en iets meer naar paars neigend dan bordeaux.

Ik moet zeggen dat de kwaliteit van de lakjes sterk is verbeterd sinds ik mijn eerste Chanel lakje probeerde, maar het is nog steeds niet te vergelijken met merken als Essie, China Glaze, O.P.I en andere salonmerken. Na 2-3 dagen ontstaan er bij mij chips. De prijs van deze lakjes is €22,50 per stuk.

De Chanel Spring 2013 Makeup Collection ligt vanaf vandaag in de winkels. Chanel is te koop bij de Chanel boetiek in Amsterdam en bij de meeste warenhuizen , luxe drogisterijen en parfumerieën.

Trouwens, parfumerie Douglas Utrecht Vredenburg heeft een exclusieve Chanel shop-in-shop in hun filiaal waar je geholpen kunt worden door Chanel professionals. Zeker de moeite waard om even een kijkje te gaan nemen!

Wat vinden jullie van deze nieuwe collectie van Chanel? Welke producten voeg jij toe aan je wishlist?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

96 Reacties

 1. chadidja
  6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  Ik vind de nagellak echt super mooi knallen er echt uit

 2. Santusha
  22 januari 2013 / dinsdag, 22 januari 2013

  Mooie foto’s

 3. 20 januari 2013 / zondag, 20 januari 2013

  Oh ik ben zo gek op de highlighter! Maar na een paar weken iedere dag gebruiken, vervaagt het reliëf wat ik wel jammer vind… en hij is zo mooi dat ik erover denk een backup aan te schaffen haha

 4. Irene
  20 januari 2013 / zondag, 20 januari 2013

  Wauw, mooi! Vooral die lipstick in de kleur captivante. Ik droom altijd een beetje weg bij Chanel, omdat het ver buiten mijn budget ligt, maar alles ziet er zó mooi uit!

  En nog een complimentje voor de prachtige foto’s! Echt heel mooi, mooi licht, mooie achtergrond, mooie compositie. Echt een mooi totaalplaatje :)

 5. 19 januari 2013 / zaterdag, 19 januari 2013

  Wauw, alle producten zien er echt geweldig uit! Behalve het lippotlood, over zo’n donkere kleur op je lippen maak je mij niet zo gauw enthousiast… maar ja, dat is natuurlijk mijn mening en ik denk dat heel veel meiden daar anders over denken.

 6. 19 januari 2013 / zaterdag, 19 januari 2013

  Wauw, dat donkere lippotlood staat je echt smashing!

 7. 19 januari 2013 / zaterdag, 19 januari 2013

  Mooie collectie! Ik vind dat Santal potlood prachtig <3

 8. 19 januari 2013 / zaterdag, 19 januari 2013

  Het is alsof Chanel jouw in mind heeft als ze hun kleuren bedenken en producten maken, Chanel staat jou heel erg mooi zeg. Deze keer helemaal, echt heel mooi en wat een poeder, must have!

 9. 18 januari 2013 / vrijdag, 18 januari 2013

  Die hightlighter, love it! <3 Emprise is zo mooi! wauw.
  En die lippenstiften staan je geweldig!

 10. 18 januari 2013 / vrijdag, 18 januari 2013

  De highlighter is echt een plaatje! Ik vind de lipsticks zo chique staan bij je, vooral hoe je je haar hebt op de foto’s! Erg leuk Sereen!

 11. lady
  18 januari 2013 / vrijdag, 18 januari 2013

  Die oogschaduw staat je goed Serena en oeh wat hebben die lakjes een leuke kleurtjes.

 12. 18 januari 2013 / vrijdag, 18 januari 2013

  De stylo yeux natuurlijk. Ik had er al een, maar die kleur is mooi zacht en zou ik graag willen hebben. En verder zou ik heel graag de highlighter willen hebben. Maar 55 euro vind ik wel een beetje heel erg veel hoor….

 13. 18 januari 2013 / vrijdag, 18 januari 2013

  Ooh prachtig :D x

 14. 18 januari 2013 / vrijdag, 18 januari 2013

  Mooie collectie , vooral de nagellakjes en de lipsticks vind ik erg mooi ! & wauw , wat een leuk behangpapier haha :)

 15. Minke
  18 januari 2013 / vrijdag, 18 januari 2013

  By the way: je wenkbrauwen zien er ook echt super uit zo.

 16. Minke
  18 januari 2013 / vrijdag, 18 januari 2013

  wow, Palissandre! Geweldig! Wat zie je er op die foto prachtig uit! Het is wel bijna haute couture, maar damn, wat een plaatje!

 17. Catho
  18 januari 2013 / vrijdag, 18 januari 2013

  Waaauw weer zo’n prachtige producten allemaal! Bij deze belanden ze allemaal op m’n wishlist! ;)

 18. esmee
  18 januari 2013 / vrijdag, 18 januari 2013

  wauw! wat een mooi makeup!

 19. renoeka
  18 januari 2013 / vrijdag, 18 januari 2013

  Die lipsticks en die lakjes vooral die roze. Want!

 20. Birgit
  18 januari 2013 / vrijdag, 18 januari 2013

  Mooie collectie!

 21. 18 januari 2013 / vrijdag, 18 januari 2013

  Ik blijf het zeggen, La favorite, blijft mijn favoriet!

 22. Annika
  18 januari 2013 / vrijdag, 18 januari 2013

  Captivante staat je echt geweldig! Zou het model op het eerste plaatje die ook op hebben? Bij haar staat hij ook heel mooi!

 23. jennifer
  18 januari 2013 / vrijdag, 18 januari 2013

  die lipsticks moet ik hebben! :D

 24. Anoe
  18 januari 2013 / vrijdag, 18 januari 2013

  De eerste foto’s zijn echt super mooi!

 25. 18 januari 2013 / vrijdag, 18 januari 2013

  Ik vind dit echt een hele mooie collectie en dan vooral de lipsticks en de nagellakjes! Wauw, super mooi.

 26. Anna
  18 januari 2013 / vrijdag, 18 januari 2013

  Ik vind de highlighter niet zo bijzonder, en al helemaal niet voor die prijs.

 27. Liesbeth
  18 januari 2013 / vrijdag, 18 januari 2013

  WAUW! Wat ‘n tof lakje – Accessoire – Love it! Is er een vergelijkbare nagellak, voor minder geld? €22,50 past helaas niet binnen mijn budget.. Heeft iemand een tip?

 28. evelien
  18 januari 2013 / vrijdag, 18 januari 2013

  Wat past je behang ontzettend mooi bij deze collectie!

 29. 18 januari 2013 / vrijdag, 18 januari 2013

  Hier zit ik ook al helemaal met mijn hoofd in de lente. Het lijkt me een prachtige make-up collectie!

 30. 18 januari 2013 / vrijdag, 18 januari 2013

  Ik vind dit echt een hele mooie collectie van Chanel! Ik zou graag de blush en het knalroze lakje willen hebben, even kijken of dat gaat lukken :-)

 31. 18 januari 2013 / vrijdag, 18 januari 2013

  De highlighter vind ik heeeeel mooi! De rest spreekt me niet zo aan, niet echt iets wat ik zou dragen.

 32. Cato
  18 januari 2013 / vrijdag, 18 januari 2013

  Moet het niet Fantasque zijn ipv Fantastique?
  Op chanel.com staat Fantasque, maar op verchillende blogs Fantastique, wat is het nou? Wat staat er op de verpakking?
  En draag je op de foto’s de highlighter?

  • Serena
   18 januari 2013 / vrijdag, 18 januari 2013

   Heb de lipstick niet bij me om te dubbelchecken helaas, en ja op de foto’s draag ik de highlighter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *