Benefit GALifornia blush review

There’s a new blush in town! Ik heb het over de zonnige GALifornia blush van Benefit, die je wangen een goud-roze gloed belooft en je het gevoel geeft van de warme, Californische zon. Bovendien ruikt deze blush heerlijk zoet naar warme vanille en roze grapefruit. Ik was érg benieuwd naar dit nieuwe pareltje!

benefit-galifornia-blush_-6 De laatste tijd draag ik helemaal geen blush meer (eigenlijk alleen bronzer en highlighter), en ik moet zeggen dat ik dan ook niet zo’n blush lover ben. Natuurlijk, ik draag het zo nu en dan en ik vind het altijd mooi en fris staan, maar het is niet zo dat ik obsessed ben door blush. Ik voel bijvoorbeeld meer liefde voor highlighters, matte liquid lipsticks en waterproof eyeliner stiften en mascara’s.

Maar, toen ik eenmaal het schattige doosje in mijn hand had MOEST ik hem gewoon proberen. De print van het doosje is geïnspireerd op vintage 70’s surfgirls. Van die stoere hippie meiden met grote ronde brillen. Dit printje geeft me meteen een vrolijke vibe! Het doosje zelf is gemaakt van een stevig karton. Dat is in principe gewoon prima, maar uit ervaring weet ik dat de print na verloop van tijd een beetje zal slijten en dat het doosje er niet meer zo mooi uit zal zien als nu in het begin. Zelf vind ik dat een beetje zonde.

benefit-galifornia-blush_-7Verder zit er een mooi, houten kwastje bij met een turkoois handvat en gemaakt van echte, witte geitenhaartjes. Het kwastje is superzacht en fluffy, neemt goed product in zich op en heeft de perfecte maat. Hiermee kun je de blush prachtig en gelijkmatig aanbrengen. Hij past bovendien precies in het doosje, zodat je de blush + kwast lekker compact met je mee kunt nemen. Heel handig voor onderweg en op reis!

benefit-galifornia-blush_-8 Ook de binnenkant is een waar lust voor het oog. Het bevat dezelfde, vrolijk gekleurde print, maar de bovenkant is goud metallic en daarin bevindt zich een spiegeltje. Héndig!

benefit-galifornia-blush_-9 De blush zelf is bedrukt met een prachtige, aztec-achtige zonneprint. I LOVE IT! Het geeft me echt zo’n vakantiegevoel. En daar heb ik best behoefte aan nu het zo’n grafkou is in Nederland. Ik liep naar buiten en ik voelde mijn bloedsomloop spontaan bevriezen, geen grappen. KOM MAAR OP MET DIE WARMTE!

benefit-galifornia-blush_-3 Dit zijn de swatches; links heb ik de GALifornia blush wat meer geblend en rechts zien jullie de ongeblende swatch. De blush heeft een fijne textuur en laat zich mooi verdelen over de huid. Niet chalky of poederig, maar het versmelt en blend prachtig in de huid. Het pigment is perfect; erg goed, maar niet té intens. Dat vind ik zelf wel relaxt want bij te gepigmenteerde blushes gebruik je al snel te veel en ben je meer tijd kwijt aan het eraf halen van de blush dan het aanbrengen. Zonde. De pigmentatie van GALifornia is perfect, want je kunt de kleur lichtjes aanbrengen en hem dan vervolgens mooi opbouwen.

Overigens vind ik de swatches in het echt een stuk warmer dan hier op de foto. De kleur is het beste te omschrijven als een warme, wat fellere koraaltint met een vleugje koel-roze en een héle subtiele, fijne, gouden shimmer. De kleur is niet per se zacht en peachy, eerder juist wat feller en frisser.

benefit-galifornia-blush_-2benefit-galifornia-blush_-1-1 Het resultaat op de huid is werkelijk prachtig. Deze blush zorgt voor een prachtige, warme, gouden glans op de wangen. De kleur is op de huid minder fel en zorgt voor een stralend, fris effect. Ik denk dat dit een kleurtje is die erg mooi staat bij mensen met zowel een warme als koele ondertoon.

benefit-galifornia-blush_-4 Helaas zijn die gouden glitters bovenop een dikke OVERSPRAY, zoals je ziet. Dat is jammer. Hij ziet er meteen zo kaal en een stuk minder mooi uit, hè? Maar desondanks blijft er een blush over waar hele fijne, gouden shimmertjes in zitten, dus die warme, gouden gloed blijf je alsnog gewoon behouden. Wilde het toch even met jullie delen, om eventuele teleurstellingen te voorkomen.

benefit-galifornia-blush_-5 En deze toffe bril die ik van Benefit kreeg opgestuurd bij de blush wilde ik jullie ook niet onthouden, lol!

benefit-galifornia-blush_-11GALifornia is goed gepigmenteerd, ruikt AMAZING (zoet, tropisch, fruitig-citrusfris, en misschien zelfs een vleugje kokos?) en geeft je huid een prachtige, frisse kleur die je wangen laat stralen en ze voorziet van een warme, gouden glow (wel een zachte, subtiele glow overigens). Daarbij blend de blush mooi en streeploos in de huid en blijft de blush de gehele dag erg goed zitten.

Ik vind het wat mij betreft een aanrader! Niet alleen vanwege de kleur en kwaliteit, maar deze blush heeft het allemaal: het vrolijke doosje, de prachtige print, de verslavend lekkere geur, het zachte, fluffy kwastje. Hier word je toch spontaan vrolijk van? En om elke ochtend blij als een ei je make-up aan te brengen, daar valt ook veel voor te zeggen. Ik ben fan en deze blush belandt dan ook linea recta in mijn everyday bakje. Hoppatee!

benefit-galifornia-blush_-10De Benefit GALifornia blush kost €34,- en is verkrijgbaar vanaf 2 januari 2017. Benefit is in Nederland verkrijgbaar bij geselecteerde Douglas filialen, maar natuurlijk ook online via de douglas.nl webshop. 

Wat vinden jullie van de GALifornia blush? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

39 Reacties

  1. 12 mei 2017 / vrijdag, 12 mei 2017

    Hey! Wat een fijne artikel en juist ook dat je er vooruit komt van de overspray. Wel een trigger om de blush te kopen en achteraf zie je daar niks van terug meer. Maar ik ga denk ik binnenkort Rockateur kopen. Spreek voor nu het meeste aan!

  2. 15 januari 2017 / zondag, 15 januari 2017

    Super mooie blush, ik denk dat ik hem ga kopen. Zo’n leuke verpakking ook! Dit wordt echt een Klassieker!

  3. 4 januari 2017 / woensdag, 4 januari 2017

    Die zonnebril is zo cool! En de blush is echt mooi! =D

  4. 2 januari 2017 / maandag, 2 januari 2017

    Ah wat jammer dat het een overspray is, ziet er zo mooi uit! Verder wel echt een mooi kleurtje.

  5. Eva
    2 januari 2017 / maandag, 2 januari 2017

    Naast deze blush ben ik ook heel erg fan van je trui geworden, waar is die van?

  6. Nele
    2 januari 2017 / maandag, 2 januari 2017

    BAH. Overspray. Heeft iemand ooit al een glitterblush gekocht, hem een paar keer gebruikt, om vervolgens vol vreugde te constateren ‘oh joepie die gore glitters, dat was gelukkig maar een overspray’? Nee toch? Ik voel me altijd zo ontzettend bedrogen als ik per ongeluk een product met overspray koop, en zeker als ’t zo duur is. Bedankt om het in je review te vermelden Serena!

  7. Meryem
    1 januari 2017 / zondag, 1 januari 2017

    Dat is zeker een mooie kleur blush

  8. Denise
    1 januari 2017 / zondag, 1 januari 2017

    Staat je heel mooi!

  9. Laura
    31 december 2016 / zaterdag, 31 december 2016

    Super mooi, maar wel aan de prijzige kant voor een blush😊

  10. 31 december 2016 / zaterdag, 31 december 2016

    Altijd jammer van zo’n overspray, dat verpest het product gelijk…. Wel een mooie blush!

  11. 31 december 2016 / zaterdag, 31 december 2016

    Heel mooi maar voor die prijs in een kartonnen doosje en dan de overspray aan glitter ook nog weg? Nee dit zou ik niet kopen. Heb zoiets gisteren van Essence in Duitsland gekocht en die is net zo mooi alleen een stuk goedkoper en in een mooi kunststof doosje

    • Serena
      31 december 2016 / zaterdag, 31 december 2016

      Oh ja? Welke was dat dan? Ben wel benieuwd naar een budgetvriendelijke versie van GALifornia! :)

  12. 31 december 2016 / zaterdag, 31 december 2016

    Heel mooi! echt super jammer van die OVERSPRAY. Hij ziet er inderdaad meteen zo kaal uit. Zonde! Maar i like deze blush

  13. 31 december 2016 / zaterdag, 31 december 2016

    Ik zou deze kleur zelf niet snel kopen maar het uiterlijk is wel ge-wel-dig! liefs

  14. Syl
    31 december 2016 / zaterdag, 31 december 2016

    Waarom zit deze mooie blush nou weer in een kartonnen doosje? ik wil iets stevigers.
    Maar verder zou ik deze blush zo willen.

  15. I
    31 december 2016 / zaterdag, 31 december 2016

    Ik heb hem al in de Douglas Hoofddorp gespot vorige week!

  16. 31 december 2016 / zaterdag, 31 december 2016

    Hele mooie blush maar die prijs…auchhh

  17. Marlous
    30 december 2016 / vrijdag, 30 december 2016

    Altijd wel fijn spul vind ik, Benefit. Maar die prijzen!

  18. 30 december 2016 / vrijdag, 30 december 2016

    Beetje jammer van de overspray maar toch is het wel echt een hele leuke blush. Wel super leuk dat Benefit een keertje met een nieuwe blush is uitgekomen!

  19. Joyce
    30 december 2016 / vrijdag, 30 december 2016

    Oehh dit ziet er wel heel mooi uit! Maar sinds een zekere blogster ;) haar eigen highlight/bronzer palette uit heeft gebracht gebruik ik eigenlijk alleen die nog maar. Fijne jaarwisseling samen met George en je mooie katjes. 😘

    • Serena
      31 december 2016 / zaterdag, 31 december 2016

      Hihi, das een mooi compliment, thanks!! Maar ik moet zeggen, deze kleur blush combineert prachtig bij bronze/gouden tinten hoor! ;)

  20. Veerle
    30 december 2016 / vrijdag, 30 december 2016

    Oh wauw wat een mooie blush. Staat je goed!

  21. 30 december 2016 / vrijdag, 30 december 2016

    Ik vind de foto’s heel erg mooi en de blush zelf ook. Staat je mooi!

  22. Celine
    30 december 2016 / vrijdag, 30 december 2016

    Welke foundation draag je op deze foto’s? (:

  23. 30 december 2016 / vrijdag, 30 december 2016

    Hij is zó mooi! Jammer van de overspray inderdaad, maar ik had niet anders verwacht. Hij staat je echt prachtig, ik ben bang dat hij voor mij wat te roze zal zijn.

  24. 30 december 2016 / vrijdag, 30 december 2016

    Mooi! & je haar ziet er ook prachtig uit <3

    Liefs

  25. 30 december 2016 / vrijdag, 30 december 2016

    O wauw, wat een prachtige kleur! Echt een elke dag-tint. Ik droeg vroeger ook alleen maar bronzers en highlighters, maar sinds ik blushes ben gaan gebruiken (door tutorials en blogs), kan ik niet meer zonder en heb ik een behoorlijke blushcollectie. Een blush frist de hele boel op en maakt mijn gezicht meer compleet. Zonder vind ik het er snel vlakjes uitzien. :)

  26. 30 december 2016 / vrijdag, 30 december 2016

    menn, bummers van de overspray!

  27. Maartje
    30 december 2016 / vrijdag, 30 december 2016

    Je nieuwe zolder heeft inderdaad schitterend licht voor product foto’s, prachtig gedaan weer! x

  28. 30 december 2016 / vrijdag, 30 december 2016

    Wat ziet hij er mooi uit zeg! Deze ga ik onthouden.

  29. 30 december 2016 / vrijdag, 30 december 2016

    Hmm ik vond hem wel erg mooi. Ik ben wel meer van de blush dan highlighter omdat ik het bij mijn vette huid mooier vind. Deze gaat op mijn wishlist 😊

  30. 30 december 2016 / vrijdag, 30 december 2016

    Een heel mooi fris kleurtje! Ik zou bijna zeggen, het is lente :-)

  31. 30 december 2016 / vrijdag, 30 december 2016

    Wauw, het doosje en de vorm van de poeder zijn prachtig! Ik dacht eerst dat het meer een soort highlighter zou zijn! Deze gaat op mijn wishlist, wat een prachtig kleurtje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *