Boots Botanics

Eén van de eerste Boots apotheken van Nederland opende een paar jaar geleden recht tegenover mijn huis. Lucky me! De Boots kennen jullie waarschijnlijk wel als je wel eens in London bent geweest, het is de grootste apotheekketen van de UK. Boots apotheken in de UK zijn een mix tussen een apotheek en een parfumerie, maar hier in Nederland ligt de nadruk nog wat meer op het apotheek gedeelte. Toch is er in een Boots apotheek ook nog voldoende beauty te vinden, waaronder hun eigen lijn Boots Botanics. De geheel vernieuwde lijn is sinds 1 april in de schappen te vinden.

bootsbotanics_02De Boots Botanics lijn is vrij van minerale olie, paraffinewas, parabenen, SLS/SLES , bevatten naast bijenwas geen ingrediënten van dierlijke oorsprong en er wordt niet getest op dieren. In 1995 is Boots een samenwerking gestart met The Royal Botanic Gardens, Kew in Engeland om pure plantenextracten te combineren in hun producten. De Boots Botanics lijn is ontzettend uitgebreid en bestaat in totaal uit zo’n 60 producten, waaronder een wijde range skincare, bath & body care, haircare en producten speciaal voor de man.

bootsbotanics_01Ik heb 3 producten uit deze lijn toegestuurd gekregen die ik de afgelopen tijd voor jullie heb getest en vandaag voor jullie wil gaan reviewen. Het gaat om de volgende producten;

  • Rehydrating Body Butter – Rebalance
  • Ionic Clay Mask – Shine Away
  • Facial Oil 100% organic

Rehydrating Body Butter – Rebalance
Ik ben geen groot fan van bodylotions en bodybutters, alhoewel ik me soms door een bepaalde geur wel kan laten verleiden om er toch mijn lichaam mee in te smeren. De geur van Rebalance is heerlijk! Het ruikt zacht en bloemig, maar ook een beetje fris. Deze bodybutter is onwijs dik en compact (als je de pot omkeert, blijft het gewoon tegen de bodem geplakt). Het is lekker smeuïg, maar trekt razendsnel in. En mijn huid voelt daarna héél zacht aan. Ik heb de pot nu op mijn bureau staan en smeer er elke dag even mijn handen mee in. Hmmmmm!

bootsbotanics_04 De meeste mensen zijn bekend met de Body Butters van The Body Shop, dus dat is een goed referentiepunt. Deze bodybutter van Boots is dikker en naar mijn idee nog voedender. Het maakt mijn huid echt zijdezacht. De geur is niet zo sterk als die van TBS, wat ik persoonlijk een pluspunt vind. De geur van deze Rebalance is veel subtieler, maar toch aanwezig en goed te combineren met een parfum.

bootsbotanics_03 boots botanics body butterDe prijs voor een pot van 300ml is €9,95.

Ionic Clay Mask – Shine Away
Maskertjes, I love it! Zeker als ze de huid matter en zuiverder maken. Ook al wordt ik dit jaar 29, puistjes en een vette huid zijn nog steeds aan de orde van de dag. Toen ik de dop van de tube afdraaide en het masker eruit wilde knijpen kwam er meteen heel veel vloeistof uit, dus pas hiermee op! Even schudden voor gebruik en houd er rekening mee dat er eerst wat vloeistof uit de tube komt voordat het masker eruit komt is een aanrader. Het masker is vloeibaarder dan ik had gedacht, waardoor je het heel dun kunt aanbrengen op je gezicht.

bootsbotanics_07 Het masker bestaat uit slechts een paar ingrediënten, waaronder zeeklei, water, conserveringsmiddelen en treurwilgschors extract (bevat salicylzuur en is ontstekingsremmend). Lekker rechttoe, rechtaan.

bootsbotanics_08 bootsbotanics_09 boots botanics ionic clay mask Het masker droogt – doordat je slechts een dunne laag aanbrengt – vrij snel op. Na 10 minuten is het geheel opgedroogd en voelt het strak aan. Afspoelen met warm water verwijderd het masker gemakkelijk.

boots botanics clay maskNa gebruik is mijn gezicht lekker schoon en fris en inderdaad matter (foto hieronder laat de nafoto zien). Door de aanwezige salicylzuur voorkomt dit masker onzuiverheden en de klei ‘trekt’ vuil uit de poriën. De tube is niet al te groot, waardoor je het ook gemakkelijk mee kunt nemen op reis. Het is een puur, eenvoudig masker wat goed zijn werk doet. Er zitten geen irriterende ingrediënten is als parabenen en parfum, dus dit is ook fijn voor de mensen met een gevoelige huid.

De prijs voor een tube van 100ml is €8,95.

Facial Oil 100% organic
Ik weet dat de meeste mensen een beetje huiverig zijn om olie op hun gezicht aan te brengen, maar ik vind het heerlijk aanvoelen op mijn gezicht voor het slapen gaan! Nu doe ik dit niet overdag omdat het dan te veel glanst, maar mensen met een (zeer) droge huid kunnen het wellicht wel handelen. Deze gezichtsolie bestaat uit 100% biologische ingrediënten. Het is een heel puur product, bestaande uit plantaardige oliën en -extracten. De olie zit in een chic glazen flesje met een pipet, zodat er zo min mogelijk bacteriën bij de olie kunnen komen. Een pipet is niet bizar handig, maar om deze reden wel functioneel.

facial oil boots botanicsAmandel olie en argan olie hydrateren de huid en rozenbottel olie bevat natuurlijke retinol en vitamine E en heeft dus zelfs een anti-age werking. Fijn voor huidjes die wel wat herstel kunnen gebruiken (en dat zijn niet alleen rijpere huiden, maar ook huiden van mensen met acné, littekens en pigmentatie).

bootsbotanics_12Deze facial oil is heel licht en trekt lekker snel in, maar je moet er wel echt weinig van gebruiken. Gebruik je te veel, dan heb je best wel een glimhoofdje! Het is dus even zoeken naar hoeveel jouw gezicht nodig heeft, maar zelf heb ik aan 3 – 5 druppels al genoeg. Het geeft mijn huid een mooie, gezonde glans.

boots botanics facial oilHieronder zien jullie links mijn gezicht na het masker en rechts mijn gezicht nadat ik facial oil heb aangebracht;

boots botanics facial oil 2Voor een pipetflesje van 25ml betaal je €11,95. Het product is overigens erg zuinig in gebruik!

bootsbotanics_15Ik ben behoorlijk enthousiast over deze Boots Botanics producten! De prijzen zijn goed betaalbaar en ze hebben nog veel meer waar ik best benieuwd naar ben, zoals facewashes en haarproducten (zonder SLS/SLES dus) en een cleansing balm. Ik vind het fijn dat ze niet op dieren testen en dat ze zoveel mogelijk gebruik proberen te maken van biologische ingrediënten.

Boots apotheken vind je verspreid door heel Nederland. Check hun site voor locaties, of bestel online via hun webshop

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

77 Reacties

  1. Lindsey
    20 april 2013 / zaterdag, 20 april 2013

    Wow, ik ben echt enthoutisiast hoor! Ik ben dól op kleimaskers, ze werken echt top voor mijn vette acne huid. Fijn dat deze je huid ook niet zo uitdroogt of dat je huid trekkerig aanvoelt, dat vind ik echt vreselijk. En ook nog helemaal niet zó ontzettend duur! De olie lijkt me ook fijn, want ik heb nu niet meer zo veel puistjes maar juist wel acne littekens. Vaak zijn oliën hier tegen vrij prijzig, deze vind ik nog redelijk te doen. Ik ben zeker van plan om echt iets te kopen, je hebt me helemaal enthoutisiast gemaakt met je duidelijke review, Serena! 😀

  2. 7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

    In Utrecht zit er ook een, ben er al een tijdje niet geweest omdat ie op zo’n onhandige plek zit. Ik moet er weer eens gaan kijken!

  3. 4 april 2013 / donderdag, 4 april 2013

    Woow kan je nagaan hoe lang ik al niet echt op het Rond ben geweest dat ik niet eens wist dat de Apotheek daar nu een Boots is. Ik weet nog dat daar vroeger kwam met mijn moeder en dan een dropje kreeg haha 😉 ik kwam laatst ook een Boots tegen in Amsterdam. Ben erg benieuwd naar hun gezichtsverzorging.

  4. Liesbeth
    4 april 2013 / donderdag, 4 april 2013

    Ik ga over 3 weken naar Londen, lalalalala, love Bootsssss!
    Als het goed is ook clean and clear exfoliator halen, bha, salicylzuur zonder alcohol en eigen merk en Botanics en nog veeeel meer! Zó’n zin in!!!!

  5. 4 april 2013 / donderdag, 4 april 2013

    Wat een leuke producten! Alleen zoete amandel olie kan voor puistjes zorgen als je hier gevoelig voor bent, dus pas er mee op.

  6. 4 april 2013 / donderdag, 4 april 2013

    Bedankt voor de review. Het klinkt allemaal goed en de prijzen vallen me erg mee.

  7. 4 april 2013 / donderdag, 4 april 2013

    Het lijkt me wel leuk om eens bij Boots te kijken wat ze allemaal hebben!

  8. Chris
    3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Die Facial Oil 100% organic klinkt interessant! Kan ik wel gebruiken met al mn acne littekentjes 🙁 Heb je dit al wat langer gebruikt en heeft het resultaat geboekt? ^^ Of iemand anders haha?

  9. 3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    De body butter klinkt heel erg fijn! Er zit hier in de buurt kennelijk een Boots, binnenkort maar eens een kijkje nemen 😀

  10. Genevieve
    3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Mooie prijsje 😉

  11. 3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Dat klinken als heerlijke producten!

  12. Alexandra
    3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Ik hoouuu van olie. Maargoed ik ga er ook niet van glimmen.

  13. 3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Wat jammer dat er sheaboter in de body butter zit, want anders had mij die echt perfect geleken voor mijn ultra droge huidje!! Helaas krijg ik van sheaboter meteen heel erg last van een allergische reactie 🙁 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *